Έφυγαν για εκπαίδευση στη Γενεύη οι πρώτοι χειριστές του κόμβου HELLASGRID

Σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν το ΤΕΙ ΑΜΘ και το CERN (το Διεθνές Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών στη Γενεύη της Ελβετίας) για την εγκατάσταση κόμβου HELLASGRID στην Καβάλα, έφτασε ο καιρός ώστε το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αν. Μακεδονίας και Θράκης να αποστείλει στην Ελβετία τα πρώτα στελέχη που πρόκειται να εκπαιδευτούν στον χειρισμό της νέας τεχνολογίας.

Με την εγκατάσταση του κόμβου HELLASGRID στην Καβάλα (του μεγαλύτερου κόμβου αυτής της τεχνολογίας που θα υπάρχει, πλέον, στην Ελλάδα) το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αν. Μακεδονίας και Θράκης εντάσσεται στο προηγμένο σύστημα πληροφορικής Worldwide LHC Computing Grid του CERN και θα βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με αυτό. Άπειρες οι εφαρμογές που υποστηρίζει αυτή η τεχνολογία, μια από αυτές θα μπορούσε να είναι η δημιουργία ενός Θεραπευτικού Κέντρου διεθνούς εμβέλειας που χρησιμοποιεί τεχνολογία πρωτονίων για την θεραπεία του καρκίνου (Ν. Κιούρτης, Τμήμα Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων).

Κατά την υπογραφή της συμφωνίας με το Cern συναντήθηκαν στην Γενεύη (από αριστερά) Λ. Μαγκαφάς (καθηγητής ΤΕΙ ΑΜΘ), Α. Γιαννακίδης (Περιφερειάρχης ΑΜΘ), Α. Μητρόπουλος (Πρόεδρος ΤΕΙ ΑΜΘ), Δ. Μπαντέκας (Αναπληρωτής Πρόεδρος ΤΕΙ ΑΜΘ), Ε. Γαζής (εθνικός αντιπρόσωπος Ελλάδας στο Cern)

Τι λένε οι φοιτητές μας

 
 

Τελευταία νέα

Τι λένε οι φοιτητές μας