Καλαϊτζή Μαρία, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

Ήταν η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του χρόνου που θα διέθετα για μεταπτυχιακές σπουδές. Παρείχε στους φοιτητές ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών, το οποίο σε συνδυασμό με το διαφορετικό επαγγελματικό υπόβαθρο του κάθε φοιτητή δημιουργούσε το κατάλληλο περιβάλλον για την προώθηση της γνώσης πάνω στην καινοτομία και την τεχνολογική πρόοδο.

Μυλωνάς Απόστολος, Μηχανολόγος Μηχανικός

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα με θέμα την Καινοτομία στην Τεχνολογία και Μάνατζμεντ Μηχανικών αποτελεί ένα ισχυρό κλειδί για την αγορά εργασίας, καθώς και για τα άτομα που εργάζονται ήδη σε επιχειρήσεις. Ο βασικός σκοπός του προγράμματος είναι να καταρτήσει τους φοιτητές μέσω ενός έμπειρου εκπαιδευτικού προσωπικού για το πώς να συνδέσουν την καινοτομία μέσα σε μια επιχείρηση παρέχοντας μαθήματα ΜΒΑ και νέων τεχνολογιών.

Σημαντικό στοιχείο του προγράμματος είναι ότι έχει την πλήρη στήριξη του μεγαλύτερου ερευνητικού κέντρου της Ευρώπης, του CERN, που εδρεύει στην Ελβετία, όπου ένα μέρος μαθημάτων του προγράμματος πραγματοποιείται εκεί από κορυφαίους επιστήμονες πολλών ειδικοτήτων.

Το προσωπικό και η διεύθυνση είναι πολύ συνεργάσιμοι και παρέχουν άμεση λύση σε διάφορα θέματα που μπορεί να προκύψουν στους μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Γενικά οι απόφοιτοι του μεταπτυχιακού αποκτούν χρήσιμες γνώσεις που δεν μπορούν να διδαχτούν σε προπτυχιακό επίπεδο και αποτελούν ένα πολυεργαλείο για μια επιχείρηση.

Γιώργος Καλπακίδης, Μαθηματικός

Είναι ένα μεταπτυχιακό με καινοτόμο χαρακτήρα πραγματικά και αυτό το αποδεικνύει όχι μόνο ο τίτλος του και η συμμετοχή στο CERN, αλλά ότι ο τρόπος που γίνεται το μάθημα σού γεννά ιδέες και σε βάζει σε σκέψεις για να δημιουργήσεις κάτι νέο (είτε αγαθό είτε υπηρεσία), ή πολύ απλά να βελτιώσεις αυτό το οποίο ήδη κάνεις έτσι ώστε να επιβιώσεις στη σημερινή εποχή.

Περσεφόνη Καραμανώλη, Εκπαιδευτικός Προσχολικής Αγωγής

Πρόκειται για ένα Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών  το οποίο καταφέρνει να προσφέρει γνώσεις και ερεθίσματα που επιτρέπουν στους συμμετέχοντες να διευρύνουν το γνωστικό τους πεδίο σε θεωρητικό αλλά και πρακτικό επίπεδο. Παράλληλα, ενθαρρύνει τη διεπιστημονικότητα καθώς την παραγωγή και υλοποίηση καινοτόμων ιδεών, πάντα σε συνεργασία με μια ομάδα υψηλού επιπέδου διδασκόντων. Εν κατακλείδι, θα σύστηνα το ΠΜΣ αυτό ανεπιφύλακτα ανεξαρτήτως ακαδημαϊκού κλάδου.

Χρήστος Φυλακτακίδης, Μηχανολόγος Μηχανικός

Προσωπικά με βοήθησε στη μετέπειτα πορεία μου προς την απόκτηση διδακτορικού διπλώματος. Το ΠΜΣ μάς έμαθε πράγματα μοναδικά και πολύ αξιόλογα. Το πρώτο εξάμηνο σου διδάσκει managment/marketing και HR, τα οποία έχουν γίνει παρά πολύ απαραίτητα στις μέρες για την επιστήμη του μηχανικού. Το δεύτερο εξάμηνο έχει να κάνει με τις νέες επιστήμες της εποχής μας που βοηθούν το μηχανικό να διευρύνει τους ορίζοντές του. Το σύνολο το μαθημάτων του ΠΜΣ διαμορφώνει το μηχανικό σε ένα πολύ ανταγωνιστικό παίκτη στον τομέα της αγοράς.

Χρήστος Βογιατζίδης, Ηλεκτρονικός Μηχανικός

Δημιουργούνται εχέγγυα για να ξεχωρίσεις τις σημαντικές πληροφορίες μέσα από μια σωρεία γνώσεων που σου εξασφαλίζουν ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο σου.

Ο συνδυασμός των επιστημονικών πεδίων της επιχειρηματικότητας και της μηχανικής, καθώς και άλλων πεδίων μέσα από καινοτόμες πρακτικές, σου δίνουν τη δυνατότητα να ανελιχτείς τόσο στην επαγγελματική σου σταδιοδρομία, όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

Στέφανος Τσάκωνας, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

Το ΠΜΣ με έφερε σε επαφή με ποικίλους επιστημονικούς κλάδους της οικονομικής επιστήμης και της τεχνολογίας από όπου εισέπραξα ουσιαστικές γνώσεις από έμπειρους και άρτια καταρτισμένους καθηγητές, οι όποιοι, στη συνεργασία μου μαζί τους, έδειξαν επαγγελματισμό, μεθοδικότητα και μεταδοτικότητα. Επιλέγοντας να εκπονήσω τη μεταπτυχιακή μου διατριβή πάνω σε ανάλυση χρηματιστηριακών δεδομένων ανακάλυψα το περαιτέρω ενδιαφέρον μου για τον τομέα της χρηματοοικονομικής και των επενδύσεων και οι γνώσεις που είχα λάβει μου έδωσαν ένα δυνατό βήμα για την πορεία της νέας μου επαγγελματικής σταδιοδρομίας.

Νικόλαος Ρουμελιώτης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

Το Μεταπτυχιακό με βοήθησε στην αναβάθμισή μου στην Υπηρεσία μου. Το αντικείμενο του ιδιαίτερο και μοναδικό στην Ελλάδα. Δίνει την δυνατότητα στον καθένα να αναπτύξει καλύτερα τις δεξιότητες πάνω στο αντικείμενό του με το υψηλό επίπεδο διδασκαλίας και την υποστήριξη καταρτισμένων καθηγητών. Γενικά, είναι από τα Μεταπτυχιακά που αξίζουν προσοχής από νέους που θέλουν να διαφοροποιήσουν το επίπεδο σπουδών τους.

Νικόλαος Κωστακιώτης, Διοίκηση Επιχειρήσεων

Η συγκρότηση του Προγράμματος καθώς και των συναδέλφων αποτελεί κατά κάποιο τρόπο μια μικρογραφία του επαγγελματικού περιβάλλοντος όπου θα κληθεί ο απόφοιτος να εργαστεί.

Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που θεωρώ ότι προσφέρει στον συμμετέχοντα συγκριτικά με άλλα μεταπτυχιακά προγράμματα είναι η ολοκληρωμένη αντίληψη του επιχειρηματικού γίγνεσθαι που θα αποκτήσει.

Από πλευράς στρατηγικής, οικονομικών, νομικού πλαισίου, σχεδιασμού και υλοποίησης προϊόντων και υπηρεσιών.

Χωρίς να παραγνωρίζει το ακαδημαϊκό και ερευνητικό σκέλος, όπου με την βοήθεια των καθηγητών οι υποψήφιοι έχουν την ευκαιρία να εντρυφήσουν.

Τι λένε οι φοιτητές μας

 
 

Τελευταία νέα

Τι λένε οι φοιτητές μας